B&B de knechtenkamer in de kerstspecial

B&B de knechtenkamer in de kerstspecial

B&B de knechtenkamer in de kerstspecial van de Lakenvelder

 

“Wat is er mooier dan een koppel lakenvelders in het Hollandse landschap.”

 De winter heeft zijn intrede gedaan, ook op het erf van ‘Laag Vliervoet’; de lakenvelders staan weer op stal.Al 32 jaar wonen Jos Dekkers en Paulien Degen op de boerderij van Jos’ ouders in Puiflijk, welke door zijn grootvader werd gebouwd in 1920.

Van fruitbedrijf, pluimveehouderij naar B&B, zo zette iedere generatie zijn stempel op boerderij ‘Laag Vliervoet’.Maar de sfeer van het verleden is nog altijd terug te vinden in de vele details van hun B&B De Knechtenkamer.

 

Lakenvelders

Al  meer dan 25 jaar lopen er lakenvelders op het erf van Jos en Paulien.

Toen Jos voor zijn werk bij Gerard van Ingen in Barneveld kwam en de lakenvelders zag,  kocht hij daar zijn eerste lakenvelderkoe, Mathilde 4. In de loop der jaren heeft zij voor veel nakomelingen gezorgd. De voorkeur van Jos is altijd uitgegaan naar de rode lakenvelders. Het zijn prachtige historische koeien, “Wat is er mooier dan een koppel lakenvelders met kalfjes in het Hollandse landschap”, zegt Jos.

´s Zomers lopen de koeien in de weilanden aan de Waaldijk, hier worden ook de kalfjes geboren. De gehele zomer blijven de kalfjes bij de koe. In november gaan ze voor 5 maanden op stal op hun erf.

Mooie herinneringen bewaren zij aan de onlangs overleden Cees Buys die jaren lang ´s ochtends vroeg, vanuit Wageningen aan kwam fietsen om de nieuwelingen te schetsen, of die keer dat hij aanschoof voor het diner, genietend van een lekker stukje lakenveldervlees.

 

 

B&B De Knechtenkamer

Tijdens de zomermaanden is het een komen en gaan van gasten,  Jos en Paulien hebben er samen de handen vol aan.  Jarenlang heeft het stel stad en land afgelopen op zoek naar de juiste oude bouwmaterialen, van plavuizen, bakeliet schakelmateriaal tot oude kranen, om hun B&B in de mooie oude boerenstijl op te kunnen bouwen.

Vanuit hun liefde voor antiek en brocante is enkele jaren geleden het idee voor een brocantefair op eigen erf ontstaan. In de wei en rond de boerderij staan 35 brocanteurs die er hun mooiste antiek en brocante verkopen. Samen met de kinderen Milou en Jos jr. en de vele vrijwilligers is het ieder jaar weer een prachtig evenement welke steeds meer bekendheid geniet. Op 10 juni 2018 vindt alweer de derde editie plaats.

In de afgelopen 7 jaar hebben ze vele gasten mogen begroeten in hun landelijke onderkomen. Jos en Paulien geven hun B&B gasten graag de fietsroute mee door het Land van Maas en Waal, die natuurlijk ook langs de lakenvelders aan de Waaldijk loopt!

 

 

___________________________

Logeren in De Knechtenkamer?

De B&B is geschikt voor 4 personen.

Website de knechtenkamer

Fb: B&B De Knechtenkamer

_________________________